Loading, please wait...


PERFORMERPERFORMER


Multi-instrumentistul Cătălin Milea este un muzician căutat atât pentru versatilitatea sa în diferitele stiluri muzicale abordate (jazz, funk, soul, hip-hop, world music, nu-jazz, rock, electro, improvised music) cât și pentru folosirea unui registru larg de instrumente de suflat care include toate tipurile de saxofoane (sopranino, sopran, alto, tenor, bariton, bas), flaut și flaut alto, EWI (electronic wind instrument), clarinetul si clarinet bas, trompeta si flugelhorn, caval, dijderidu, fluiere cât și alte instrumente de suflat sau percuție.

Cunoscut pentru capacitatea sa de a se adapta  într-o multitudine de grupuri în același timp, acesta e capabil să performeze simultan atât ca sidemen (colaborator) cât și ca lider în condiții stilistice care variaza de la un grup la altul. Ipostazele în care acesta activeaza cântând la mai multe instrumente sunt Imagination Orchestra (muzică improvizată), Romanian Jazz Collective (modern big-band jazz), Urma (rock), Big-Band Radio (mainstream jazz), Tribute to Mohamad Rafi (bollywood, world music), Emil Bîzgă Quartet (etno-jazz), European Contemporary Orchestra sau Orchestra Națională Radio (modern classical), Pierre Dunker Q-tet (latin jazz), Giovanca (pop, soul) și altele.


De mult n-am mai auzit ceva atât de original şi de interesant, construit cu minuţie de artizan şi de arhitect sonor rar întâlnit.

[Florian Lungu – critic de jazz]


Remarkable command of his instrument and great ability in his playing.

[Jasper Blom – profesor de saxofon la catedra de jazz a Conservatorului din Amsterdam, un muzician de referință pe scena olandeză]