Loading, please wait...


EDUCATOR


O bună parte din activitatea lui Cătălin Milea învățământul. Încă din 2008 acesta se implică în multe programe educaționale pentru copii (vârsta până în 12 ani) precum Memorabele Momenten (Amsterdam, Olanda) atât ca artist cât și ca trainer, programe educaționale pentru elevi, studenți, amatori și profesioniști, Blue Clarinet Festival și Muziek Educatie Centrum (Amsterdam), Colegiul Național de Muzică George Enescu (București), Universitatea Națională de Muzică București.

In 2014 a inițiat propria serie de workshop-uri despre jazz și muzică improvizată “Imagination Workshops” menită să îmbogățească experiența muzicală a tinerilor, profesioniștilor sau iubitorilor de muzică de toate vârstele. În fiecare an acesta este directorul muzical și coordonatorul taberei internaționale de muzică improvizată și jazz “Imagination Summer Camp”, organizată în parteneriat cu școala de arte Brevis MusicArt. Invitați sa susțină masterclass-uri și workshop-uri au fost educatori sau muzicieni de referință români sau străini: Mircea Tiberian (pian), Borislav Petrov (baterie), Elena Mîndru (vocal), Alex Man și Sorin Romanescu (chitară) și alții.

In 2014 Cătălin Milea a început un curs de saxofon, jazz și improvizație la Universitatea Națională de Muzică București, cu un număr limitat de 12 – 15 cursanți în fiecare semestru. Fie că aceștia sunt axați pe saxofon, trombon, trompetă, nai, vioară, compoziție sau sunt vocaliști, sau că este despre interpretare, tehnică de saxofon sau compoziție, Cătălin Milea face aceste cursuri interactive (individual sau în grup) și cursanții sunt antrenați în activități și încurajați să participe practic. Pot fi cursuri de (1, 2, 3 ore) sau rezidență de o zi întreagă.CUM SE POT DESFĂȘURA ACTIVITĂȚILE CONDUSE DE CĂTĂLIN MILEA?


 • Coaching
  Cătălin Milea poate lucra cu combo-uri de studenți sau amatori, comentarii constructive asupra interpretării, compozițiilor alese, aranjamentelor, notației, tehnicilor folosite sau altor subiecte. În timpul activității este foarte probabil ca saxofonistul să își ia instrumentul și să facă o argumentare practică.
 • Concepte compoziționale
  Discuții deschise despre metode și ‘rețete’ proprii de compoziție, verificate și îmbunătățite de-a lungul experienței și idei cum se poate aborda compoziția astăzi, demonstrații prin audiție, sau, dacă este posibil, cititul de partituri și compoziții ale studenților. Alte subiecte ar putea fi despre modurile în care să găsești inspirația atunci când ești în pană de idei, despre dobândirea unui stil și limbaj personal în contextul tradiției, găsirea de teme și direcții inovative.
 • Studiul
  Dezvoltarea unor tehnici pentru exercițiile practice proprii sau în grup, cum să exersezi eficient, să pregătești un concert sau o sesiune de înregistrări. Studiul ritmic folosind metronomul, studiul melodic și armonic, încurajând cursanții să participe la demonstrațiile practice.

JAZZ SI IMPROVIZATIE – CURS PE INTELESUL TUTUROR!


Dacă ești pasionat/ă de muzică, cânți la un instrument sau vocal, te invit să te înscrii și să participi la cursul “Jazz și improvizație“. Cursul este deja în al doilea an de existență și se desfașoară în cadrul Universității Naționale de Muzică București.

 • Cui i se adresează cursul, cine poate participa?
  Cursul este deschis atât celor începatori (fie că sunt instrumentiști sau vocaliști) dar și celor avansați. Cursul este individual si consta in 10 lectii individuale si 2 lectii de grup.
 • Cât durează cursul?
  Lecțiile se desfașoară pe durata minimă a unui semestru (aprox. 3 luni). Intâlnirile cu fiecare cursant în parte sunt stabilite de comun acord, în functie de programul tău.
 • Cum este abordată improvizația?
  Cred că improvizația poate fi ca un ‘joc cu sunete‘ și asa cum fiecare joc are regulile lui, atunci când știm sa improvizam în spiritul jazz-ului – o muzică atât de creativă și personală – ne cunoaștem mai bine pe noi înșine și pe cei cu care îl jucăm. Vom cânta împreună, vom face exerciții și încerca idei muzicale, vom vorbi despre tot felul de concepte de improvizație, vom asculta muzică și exemplificari, toate menite să te apropie de spiritul muzicii de jazz, o muzică a inventivității și interacțiunii.

Pentru a afla mai multe inscrie-te la o prima lectie individuala si vezi ce iti poate oferi acest curs.BIGBAND WORKSHOP


Este destinat tuturor muzicienilor (nivel de pregătire începător, mediu și avansat) cu sau fără experiență în muzica de bigband. Cursul oferă participantilor șansa de a cânta piese din diverse perioade ale genului sau autori (muzică de Count Basie, Duke Ellington, Sammy Nestico, Thad Jones, Bob Brookmeyer, Maria Schneider și alții). Participanții vor învăța elementele specifice de cântat în bigband: articulație, frazare, dinamică, ornamente, citire la prima vedere, solouri și tutti, cântatul în secția de saxofoane, trompete, tromboni, secția ritmică, stilistică, etc. Workshop-ul se bazează pe metode practice, iar toate elementele vor fi aplicate cântând în big band.


REZIDENȚĂ – COMPOZIȚIA CA UN JOC


Durata: 1-3 zile cu concert final (opțional)

Această serie de întâlniri destinate compozitorilor dar și celor care sunt începători în acest teritoriu, propune găsirea unor repere simple, clare și practice în a crea o compoziție. Participanții vor fi încurajați să compună cel puțin 1 piesă pe durata workshop-ului, să creeze teme, melodii, să revizuiască și să își re-interpreteze creația, proces care va fi finalizat cu prezentarea completă a unei compoziții coerente și complete.

În acest workshop participanții vor:

 • scrie o listă care să conțină câțiva parametri, idei, o schiță de partitură;
 • cânta schițele;
 • discuta eficiența, posibilitățile de dezvoltare a secțiunilor, a formei, îmbunătățire a interpretării;
 • (optional) susține un concert cu noile compoziții împreună cu Cătălin Milea ca artist invitat.