Loading, please wait...


COMPOSER


Ca instrumentist și bandleader, Cătălin Milea a scris numeroase compoziții pentru ansamblurile pe care le-a condus sau cu care a colaborat, muzică pentru trio, quartet, quintet până la ansambluri mari precum orchestra simfonică sau big-band.


De mult n-am mai auzit ceva atât de original şi de interesant, construit cu minuţie de artizan şi de arhitect sonor rar întâlnit.

[Florian Lungu – critic de jazz]


Câteva exemple din compozițiile sau aranjamentele lui Cătălin Milea arată versatilitate, conceptualizare și spirit inovativ:

  • Cătălin Milea și Bigband-ul Radiodifuziunii Române, 2015 (Sala Radio, București) concert live cu compoziții și aranjamente semnate Cătălin Milea, sonorităţi și combinații timbrale inedite, în care alternează momentele solistice și cele de orchestră, compozițiile “Perpetuum”, “Sarmis”, “Valse for Sophie”, “Snow Trails”, “My Cousin Dracula”, “Notes for Oatts”, toate în aranjamente pentru bigband.
  • Quantum Entanglement 2009 (Radio Drenthe, Assen, Olanda, Cătălin Milea și Camerata Ardesko) un recital  difuzat în direct la radio ce propune un stil mixt de jazz și sonoritați specifice muzicii clasice. Piesele sunt scrise pentru quartet de jazz (saxofon, pian, contrabas, baterie) și orchestră de coarde.
  • Black Orpheus 2013 (Concertgebow, Amsterdam, Sweelink Orchestra) aranjamente pentru orchestră completă la piese celebre precum Manha De Carnival, Nosso Amor.
  • Tribute to Mohammad Rafi 2012 (Theatre Meervaart, Amsterdam și Famous Music Festiva, Surinam) ce performează piese consacrate de vestitul Mohammad Rafi, vocalist care a înregistrat melodii celebre în India pentru peste 500 de filme bollywood. Proiectul include cvartet de coarde, quintet de jazz (saxofon, pian, bas, baterie), tabla, percuție și 4 vocaliști, ansamblu pentru care Cătălin Milea a fost comisionat să scrie aranjamentele.
  • Imagination Orchestra, 2013 un ansamblu cu componență flexibilă, ce include cvartet de coarde, quintet de jazz (saxofon, chitară, pian, bas, baterie), tabla, percuție și 4 vocaliști, ansamblu în care sunt prezente improvizații, compoziții și aranjamente spontane dirijate de Cătălin Milea.
  • Vizionarium 2005 (UnaGaleria, București) proiect multi-direcțional (teatru – imagine – muzică – poezie) desfășurat pe parcursul a patru luni. Muzica compusă și interpretată de Cătălin Milea.
  • La vita e bella, 2014 (Teatrul de Comedie, București) piesa de teatru în regia Radu F. Alexandru, în regia lui Vlad Cristache, pentru care Cătălin Milea a fost comisionat să compună toată coloana sonoră alcătuită din momente improvizate și piese de jazz standard.
  • Cătălin Milea este frecvent solicitat și pentru înregistrări de studio, sesiuni pentru albumele unor artiști români sau străini. Acesta a înregistrat solouri pentru formații românești precum Bigband-ul Radio Difuziunii, Direcția 5, Horia Brenciu Orchestra dar și trupe sau artiști străini Stage Band, Giovanca, Karsu Donmez etc.

De asemenea, în calitate de compozitor și sound designer, acesta este solicitat în compoziție de muzică de film și spoturi publicitare.